Dannebrog 800

Aabenraa-egnen var det første danske område, der modtog Dannebrog, efter flagets himmelfald i Estland. Dannebrog 800 opmuntrer derfor kulturelle foreninger og institutioner i Aabenraa Kommune og tilstødende områder på begge sider af grænsen, til at gennemføre events, der relaterer til Dannebrog.

Projektet Dannebrog 800 vil være tovholder med sekretariatsfunktion. Projektet koordinerer og markedsfører disse arrangementer, som kulturaktørerne gennemfører i eget regi.

Flagets himmelfald i Estland er en legende - ligesom Valdemar Sejrs landgang med Dannebrog ved Aabenraa. Men identitet er altid sammensat af lige så mange legender som fakta. Holger Danske bliver hvert år besøgt af tusinder, der ikke forventer, at han redder riget. Alligevel er han en del af nationalidentiteten. Tilsvarende bidrager projektet Dannebrog 800 til fælles identitet, gennem erindringskultur og konkrete erindringssteder, knyttet til Dannebrog og flagets ankomst til det sydlige Sønderjylland.

Derfor opmuntrer Dannebrog 800 områdets kulturelle foreninger og institutioner i det sydlige Sønderjylland og også i Sydslesvig, til at gennemføre Dannebrog-relaterede events. Dannebrog 800 vil fungere som tovholder med sekretariatsfunktion, som koordinerer og markedsfører arrangementerne, som kulturaktørerne selv gennemfører

Projektleder: Cand.mag. Jan Pøhlmann Jessen
Tel 30223892 – jan@histori...
www.historie-foredrag.dk

Projektets styregruppe er sammensat af Turistforeningen (sekretariat), Byhistorisk Forening, Aabenraa Provsti og Museum Sønderjylland.

Projektet muliggøres gennem en bevilling fra Business Aabenraa.

Følg projektet på Facebook: www.facebook.com/800db

Del denne side

} //-->