Ringridning i Aabenraa

Amtsringriderfesten i Aabenraa er en af de største Ringriderfester i Sønderjylland. Her deltager ca. 5OO ryttere i den krævende dyst, hvor rytteren, højt til hest iklædt den traditionelle påklædning, med koncentration og sportslig iver forsøger at tage flest points hjem ved at spidde den ophængte ring med sin lanse, alt imens hesten er i fuld galop. Ringridning er dog meget mere - ringridning er en folkefest.

Der er ringridning mange steder i Sønderjylland. Enhver by med respekt for sig selv har sin egen ringridderfest, og uanset om det er en lille fest i en mindre landsby eller en af de helt store fester med over 500 heste, ja så er stemningen helt speciel og alle går op i dysten med liv og sjæl.

Selve ringridningens rødder går helt tilbage til middelalderen, hvor ringridning var en både populær og frygtet underholdning i de europæiske konge- og fyrstedømmer. Frygtet fordi ringridning indgik i de barske ridderkampe, ofte med livet som indsats. Det barske og farlige var dog taget ud af ringridningen, da den kom til Danmark i 1500-tallet. Ringridersporten bredte sig til Sønderjylland efter 1845.

Læs mere om Ringridderfesten i Aabenraa Her

Del denne side

29. juni - 2. juli 2018

Er der ringriderfest i Aabenraa.